March 20, 2013

ALGARVE FOOD


De beste tapas met uitzicht over het strand bij Tia Ilda in Carvoeiro.

Ameijoas en vis bij het oudste restaurant van Lagos Adega Da Marina

Loungen uit de wind en in de zon op het strand bij Sui Generis op het schiereiland Ilha de Faro. Het schiereiland ligt dichtbij Faro naast een prachtig natuurgebied. Ook dichtbij het vliegveld dus handig voor als je moet wachten op je vlucht (of net bent geland)!

Bezoek op zaterdagochtend de markt in Loule. Hier vind je lokale streekproducten zoals kazen, ham, vijgenhapjes en natuurlijke verse groenten en vis. 

O Charneco in Estombar is wat mij betreft het beste restaurant van de Algarve! Zeven gangen met lokale streekproducten en echte Portugese gerechten voor 25 euro!

Multicultureel restaurant The Village Inn in Estombar

Het lekkerste gebakje met pudding van Portugal: Pastel de nata

Een mix van heel goed Italiaans en Portugees eten bij Veneza in Lagos. Met een beetje geluk komt de lokale muzikant fijne muziek spelen. 

Volgens mij kan ik wel zeggen dat we genoten hebben van het heerlijke eten in Portugal. Ik weet niet eens maar waar te beginnen en dit zijn niet eens alle foto's! Zes dagen elke dag uit eten en vaak 's middags ook nog eens uit eten. Ik kan er wel aan wennen! 

In de Algarve vind je de meest verse vissen, zachte parmaham van het zwarte varken, sappige olijven, wortel met komijn, kip piripiri,  Sardientjes met zeezout, Vijgenpastel de nata, fruitige wijnen, sinaasappelbomen, ameijoas schelpjes, geitenkaas... slechts een greep van de Portugese lekkernijen. Zeker in het laagseizoen vind je de beste restaurants met gerechten voor een goedkope prijs. De vissers vangen vis met gevaar voor eigenlijk leven door op de rand van de rotsen te staan. De zee zit naast vis ook vol met schelp en schaaldieren. Je moet hier dus niet bang zijn voor een paar graatjes of vissenogen! Ook vind je in de Algarve veel lamsvlees en rijststoofpotjes. Ook gebruiken ze veel koriander en in het  dessert vind je vaak honing uit de streek Monchique. 

Het lekkerst hebben we gegeten bij O Charneco in Estombar. Het was leeg toen we aankwamen en de omgeving riep ook wat vragen op maar hier hebben de de beste lokale gerechten gegeten. Een zeven gangen menu voor 25 euro! Alle wijn en brood die we bijbestelden werden niet eens in rekening gebracht!

Ik ben fan van de Portugese keuken maar ook als je dat niet bent heb je in Portugal genoeg keuze om andere gerechten te eten. Er zijn veel Thaise restaurant maar ook Spaans en zelfs Japans!

18 comments:

  1. Oh dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg!

    ReplyDelete
  2. Wat een mooie foto;s heb je gemaakt en de foodies zien er lekker uit!

    ReplyDelete
  3. Oehhh wat een prachtige foto's! <3

    ReplyDelete
  4. Wat een prachtige foto's!! Diegene met het wijnglas. Om bij weg te kwijlen!!!

    ReplyDelete
  5. Jumjummm, krijg spontaan honger hihi! Heerlijk!

    ReplyDelete
  6. Wat een geweldige foto's. Het eten ziet er echt heerlijk uit. Geen geld 25 euro voor een 7 gangen menu. Zouden ze hier ook moeten hebben! Leuk ook die lokale markt. Ook daar zijn het leuke prijsjes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inderdaad geen geld! Ook nog zoveel extra's die niet in rekening zijn gebracht!
      Portugal is heel gastvrij en lieve mensen!

      Delete
  7. Oh wat een heerlijke foto's. Zo eten met uitzicht op de zee.. jaloers!

    ReplyDelete
  8. Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! Ik krijg meteen zin in eten, maar ook in lekker warm weer...

    ReplyDelete
  9. OMG Wat een mooie foto's het ziet er allemaal heel erg lekker uit. -x

    ReplyDelete
  10. Wat een mooie foto's! Het ziet er heerlijk uit allemaal; goed toeven in Portugal zo te zien :)

    ReplyDelete
  11. Wat ziet dit er allemaal lekker uit zeg :) vooral met dat uitzicht erbij.

    ReplyDelete
  12. wauw wat een mooie foto's!! ik ben jaloers!!

    el-eventh

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Oeh, hier krijg ik behoorlijk trek van, en zin om een vliegtuig te boeken!

    Het ziet er allemaal heerlijk uit.. puur genieten!

    ReplyDelete
  15. Wat een heerlijke foto's allemaal! Tapas & strand: perfect combo! Loungen aan het strand met zulke lekkere gerechten: helemaal goed! Die hele vis ziet er ook heerlijk uit (en eigenlijk geldt dat voor alles;))!

    ReplyDelete