April 04, 2013

TRAVEL ESSENTIALS

Het hangt er natuurlijk erg vanaf waar je naar toe gaat. Toch zijn er een aantal dingen die voor elke reis wel belangrijk zijn. De simpelste dingen kan ik zelf nog wel eens vergeten. Daarom een overzichtje wat mijn travel essentials.Als eerst natuurlijk de belangrijke papieren zoals de tickets, verzekeringen etc. Neem ze mee, sla ze op, maak een kopie en zorg dat je weet waar je ze kunt vinden zoals in je e-mail. Check of je ID of paspoort nog wel geldig is! Ook is het handig van te voren te bekijken of je rijbewijs geldig is in je vakantieland en wat bijvoorbeeld de minimum leeftijd is om alcohol te mogen drinken. Fijn zijn ook de 100% boekjes

Vorig jaar ben ik een weekend naar Newcastle geweest (en binnenkort mag ik weer!). Daarvoor had ik nog nooit gereisd naar een land waar geen Euro is. Belangrijk om dan geld te wisselen dus! In Nederland kun je dat snel en makkelijk doen bij Travelex. Neem op vakantie contant geld mee maar verspreid deze wel over je bagage. Wat geld in je zak, in je portemonnee en in je koffer. Stel dat je tas kwijt raakt of je portemonee wordt gestolen heb je altijd nog wat geld bij de hand. 

Als laatst heb ik een paar verzorgingessentials. Ik neem altijd aspirientjes of andere belangrijke medicijnen mee. Niets zo vervelend om  in het buitenland op zoek te moeten naar een apotheek waar je in een vreemde taal duidelijk moet maken wat je nodigt hebt! Zorg ook dat je op plaats van bestemming altijd een flesje water bij de hand hebt. Een desinfecterende handcreme of water zonder zeep kan ook heel handig zijn!

Opladers zijn niet altijd heel noodzakelijk maar het is toch fijn als je je telefoon altijd kunt opladen. Oja neem ook altijd je camera mee ;) en meteen je oplader en een extra geheugenkaartje...

13 comments:

 1. Handige tips!
  Ik heb altijd (als ik voor langere tijd wegga) een lijstje met telefoonnummers mee! Mocht mijn telefoon gestolen worden/mocht ik hem kwijtraken dan heb ik iig nog wat nummers bij de hand.

  ReplyDelete
 2. Die aspirientjes zijn echt een musthave voor mijn rugpijntjes. En een boekje is altijd fijn, ik heb ze overigens niet altijd bij me. Maar gelukkig zijn er altijd mensen met goede tips. En desinfecternde creme kan ook very handy zijn idd!

  ReplyDelete
 3. Lonely Planets, reistabletten en anti-insect zijn voor mij onmisbaar op reis. Oh, en oordoppen! Vaak erg handig ;-)

  ReplyDelete
 4. Ja oordoppen! Die zijn onmisbaar!

  ReplyDelete
 5. Handige tips! Die desinfecterende gel is inderdaad erg fijn tijdens het reizen!

  ReplyDelete
 6. Helemaal mee eens! Kopietjes maken is ook een must inderdaad :)

  ReplyDelete
 7. Super handige tips! Vooral de desinfecterende handgel vind ik een must in de reistas. Wij zorgen er ook altijd voor dat belangrijke informatie bij een thuisblijver is die we kunnen bereiken.

  ReplyDelete
 8. Handige tips! Ik heb ook een 100% boekje, zijn echt super handig

  ReplyDelete
 9. Super tips! Thanks!

  ReplyDelete
 10. Handig artikel! Ik heb ook steeds een 100% boekje bij, daar staan echt leuke tips in.

  ReplyDelete
 11. Goede tips! Een 100% boekje is altijd handig. Ook aspirientjes en pillen tegen misselijkheid zitten in mijn tas!

  ReplyDelete