September 08, 2013

PORTO CERVO

Ik liet een aantal dagen geleden al wat foto's zijn van het prachtige eiland  Sardinië. Het eiland is een provincie van Italie en ligt tussen Spanje en Italie in maar ligt nog dichter bij Afrika. De bevolking van het Italiaanse vaste land vieren graag hun vakantie op Sardinie. De sfeer is relaxt, het water is azuurblauw, je vindt hier de meest gezellige stadjes (serieus, geen een stadje is tegen gevallen) de mooiste baaitjes en ongerepte natuur. Ook het toerisme is hier nog niet heel overdreven, zeker niet als je voor of na het hoogseizoen gaat. Sowieso is aan te raden om een auto te huren en rond te touren over het eiland. In een week zul je niet alles zien en dat is mij dan ook niet gelukt. 

Wel hebben we de hele noordkust kunnen ontdekken en die was zeker niet verkeerd! De bekendste stad in dit gebied is Porto Cervo, ook wel bekend als het vakantie adres van Berlusconi. Hier komende meest rijke mensen laten zien hoe rijk ze zijn ;). Grappig om eens te zien! De stad lijkt meer op een sprookje dat op een stad. Degene die van Prada & Gucci houden kunnen hier uitgebreid shoppen. Maar voor de meest van ons is het leuk om al het luxe eens te bekijken. Denk aan bizar grote jachten, de duurste en vast ook de snelste auto's en meest luxe merken en winkels. De restaurantjes hier zijn sprookjesachtig ingericht waar je zo zou kunnen trouwen, mits je geld hebt natuurlijk =D. Porto Cervo ligt aan de oost-kust van Sardinië aan de Costa Smeralda waar het water en de stranden supermooi zijn! Een aanrader om naar toe te gaan wanneer in Sardinië bent. 

9 comments:

 1. Mooi zeg, het lijkt inderdaad een beetje op een sprookje! Kan je daar ook voor een redelijke prijs verblijven? Of is het meer een daguitstapje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Echt een uitstapje ;) Maar in de buurt kun je wel voor een redelijke prijs overnachten!

   Delete
 2. Wauw wat een mooie foto's! Ziet er heel mooi uit daar.

  ReplyDelete
 3. Super mooie foto's! Nu wil ik daar ook heen :o

  ReplyDelete
 4. Wat gaaf dat je daar geweest bent, staat hoog op mijn lijstje. Prachtige foto's weer, ultiem vakantiegevoel :)

  ReplyDelete
 5. Wat een heerlijke foto's weer. ^^ Lekker bij wegdromen.

  ReplyDelete
 6. Mooie foto's weer, nu wil ik weer terug, haha. Ik ben niet bij die kust geweest met de grootste en meest luxe schepen. lijkt me wel gaaf om te zien!

  ReplyDelete
 7. Staat zeker op mijn lijstje. Had gehoopt er afgelopen zomer te zijn, maar helaas. Het lijkt wel een sprookje, mooi vastgelegd op de foto!

  ReplyDelete
 8. Wat een prachtplaatjes meis! Island life: heerlijk!

  ReplyDelete