February 17, 2014

CITYTRIP LUXEMBURG

Van de vier steden Maastricht, Luik, Aken Luxemburg vond ik de eerste en het laatste het mooist. In Maastricht was ik eerder geweest maar in de stad Luxemburg nog niet. Het land vond ik al mooi dus ik keek er naar uit de hoofdstad te bezoeken.

Heel veel tijd in Luxemburg had ik niet en helaas werkte het weer ook niet meer (veel regen en sneeuw) maar toch heb ik een goede indruk van de stad gekregen. Luxemburg is een vrij rijk land en dat is ook te zien aan de stad. De stad in ook erg zakelijk en netjes. Alle gebouwen zijn perfect gebouwd, strak afgewerkt en je ziet dat er geld in is gestoken maar daardoor zien ze er wel heel mooi uit! Verder is de stad ook heel netjes wat natuurlijk wel fijn is. Ook kun je hier heel goed shoppen. Gucci en Prada kwam ik hier al tegen. Zelf bracht ik maar een bezoekje aan de Zara en H&M.

Eten in Luxemburg kun je ook goed. De manager van het lokale VVV kantoor vertelde dat ze veel Michelin sterren hadden en dat gastronomie een van de belangrijkste 'waarden' voor Luxemburg (ook als land) is. Je vindt veel Franse invloeden qua eten. Ik kocht er onder andere deze (prachtige!) macarons. Er waren veel speciaalzaken met lokale producten waar ik dol op ben! Naast Frans eten spreken ze hier ook gedeeltelijk Frans. Er worden maar liefst nog twee andere talen gesproken: Duits en Luxemburgs. Van dat laatste heb ik alleen geen idee hoe het klinkt!

Luxemburg is een traditioneel, zelfstandig, welvarend en gastvrij land. De natuur vind ik zelf heel mooi. De stad Luxemburg ligt op een heuvel en er zijn nog resten van de geschiedenis te zien. Zo zijn er nog de stadsmuren, ondergrondse gangen en een hele mooie basiliek. Voor een weekendje of een dagje uit zou ik Luxemburg zeker aanraden en maar zo'n vier uurtjes rijden.

7 comments:

 1. Het weer in Luxemburg maakt of kraakt de stad, vind ik. Ik ben er geweest toen de zon scheen: prachtige, aangename stad. De volgende kaar was het grijs en regenachtig en toen vond ik het maar niks. Gelukkig is het eten altijd lekker! ;)

  ReplyDelete
 2. Wel mee eens. Net als met wintersport! Maar naar Luik was Luxemburg heel veel mooier!

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke trip hee! Haha Luik vind ik ook niet veel aan. Maar Maastricht en Luxemburg zijn des te leuker :) Mooie plaatjes weer! Ooh en ik kan het lettertype niet achterhalen. Bij "credits en disclaimer" op mijn blog staat wel een link naar het thema dat ik gebruikt heb Misschien dat je daar kunt vinden? Maar ik zag al een preview en volgens mij wordt het sowieso heel erg mooi :)

  ReplyDelete
 4. Wat gaaf dat je 'even' een trip had naar deze steden! Luik en Aken hoor ik dubbele verhalen over... misschien heeft dat te maken met het feit dat sommige steden er langer overdoen voor ze je hebben veroverd;)? Mooie foto's en heerlijk eten in deze blog in ieder geval! Gaaf:)!

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke trip! Vroeger ben ik wel eens naar Luxemborg geweest. Ik zou best eens terug willen!

  ReplyDelete
 6. Hier ben ik ook nog nooit geweest. Af en toe wel fijn, zo'n (overdreven) luxe stad bezoeken. De duurste winkels in, de duurste gerechten bestellen en luxe chocolade kopen. Jezelf eens goed verwennen mag af en toe wel he.
  En wat super trouwens, dat je recensent bent geworden! Helemaal verdiend, ben benieuwd naar je werk! (ga je vast wel enigszins delen op je blog/social media?)

  ReplyDelete
 7. Leuke post! Ik ben er wel eens geweest, maar weet het niet meer zo goed. Niet eens heel lang geleden. Stom, snel eens terug! Leuk dat je er bent geweest!

  ReplyDelete