February 24, 2013

FAVOURITE DINERS

Iets wat ik heel graag doe is uitgebreid en luxe uit eten gaan. Natuurlijk kan dit niet altijd vanwege de prijs. Daarom houd ik acties in de gaten van groupon en heb je speciale restaurantweken waarbij je voor een fijne prijs uit eten kunt! 

Mensen denken vaak dat je heel weinig eten krijgt vanwege kleine porties. Ik kan heel wat eten naar binnen werken maar ik heb bij 'luxe' diners altijd genoeg en soms zelfs te veel! Ik vind dat we te veel gewend zijn aan het 'all-you-can-eat' eten. Bovendien krijg je vaak meer dan drie gangen! 

Bij het sterrenrestaurant 'T Nonnetje in Harderwijk had ik mijn eerste ervaring met een sterrenrestaurant. Mijn hemel wat was dat heerlijk! Een uitgebreid vijf gangen menu en drie amuses. Tot nu toe is dit ook mijn favoriete dineravond geweest!

In Harderwijk vind je ook het andere sterrenrestaurant Basiliek. Hier heb ik op een hele mooie zomerdag gedineerd. Ook hier hadden we de mooiste en bijzonderste gerechtjes!

Acquavite is een restaurant op een supermooie locatie, namelijk Naarden Vesting. Het restaurant zit in de oude verstigingsmuur. Van binnen is het erg mooi en van buiten ook. En natuurlijk kun je er heerlijk eten! 

Mijn vriendinnetje werkt bij restaurant het Lagerhuys in Muiderberg. Echt een enorm sfeervol restaurant met een kleine open keuken en fijne gerechtjes!

Mijn 21e verjaardag moest gevierd worden en dat doe ik natuurlijk het liefst met eten. Restaurant Bakboord in Almere was hiervoor een prima keuze. verfijnde gerechtjes en heerlijk desserts. Laat dit laatste nou mijn favoriete moment van de avond zijn!

Tuurlijk heb ik ook een verlanglijstje wat betreft restaurants. Zo zou ik heel graag bij Jonnie en Therese eten bij de Librije. Ook Sergio Hemans en Ron Blauuws kookkunsten wil ik graag nog een proeven!

22 comments:

  1. Ik krijg spontaan honger van deze prachtige foto's! Wat zijn alle borden ook prachtig opgemaakt...

    ReplyDelete
  2. Zo ziet er allemaal lekker uit zeg! Genieten

    ReplyDelete
  3. Wauwie, dat ziet er allemaal zo mooi uit! Ik zou het bijna niet op durven te eten, haha.

    ReplyDelete
  4. De eerste foto ziet er echt heerlijk uit, een prachtig kunstwerk! Ik zou ook graag een keer bij de Librije willen eten.

    ReplyDelete
  5. waah het ziet er zo heerlijk uit, nu heb ik trek haha. xoxo

    ReplyDelete
  6. Ziet er prachtig uit! Dankje voor je reactie op mijn blog trouwens!

    Ik ben wel eens bij Het Arsenaal in Naarden geweest, dat was ook heerlijk! De wijn daar.. hmmm!

    Suzanne
    www.artikel255.nl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daar heb ik inderdaad ook veel goede dingen over gezien/gehoord/gelezen!
      Ook eentje voor op mijn lijstje dus!

      Delete
  7. Ik ben gek op zalm, yum yum yum! Krijg er spontaan honger van!

    Love,

    Rowan

    www.redreidinghood.com

    Ps: Samen met mijn beste vriendin ben ik een renblog begonnen: www.chicksrunningonkicks.com

    ReplyDelete
  8. Doe mij maar gewoon lekkere schnitzel of een pannenkoek :P. Ben ontzettend eenkennig qua eten. Ik heb volgens mij tot mijn 16de een kindermenu gehad :P Maar het ziet er wel allemaal lekker en mooi belegd uit! Snap wel dat je dat echt heel lekker vind!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha dat heb ik ook heel lang gehad!
      Nog steeds houd ik totaal niet van (rauwe) ui!

      Delete
  9. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ben ook gek op luxe etentjes zo af en toe. Vind vooral de amuses ook altijd zo leuk; echt een verrassing wat je krijgt. Plus het ziet er altijd zo mooi uit :) In Maastricht en omgeving Zuid Limburg heb je ook een aantal geweldige resutaurants.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helemaal waar!
      Maastricht en omgeving wil ik nog graag gaan ontdekken!

      Delete
  10. Wat een mooie gerechten! Ik wil ook graag een keer in een sterren restaurant eten :)

    ReplyDelete
  11. Hey! Bedankt voor je leuke commentaar op onze blog! We gaan jou ook volgen, we zijn net terug van een avond bij Toine Smulders, morgen staat er daar over een post op de blog!

    Tot snel!

    ReplyDelete
  12. Dat eten ziet er super lekker uit. Ik ben nog nooit in zo'n echt luxe restaurant geweest.

    ReplyDelete
  13. Ziet er goed uit. Ik wil ook weleens in een viersterren eten, lijkt me heerlijk eten!

    ReplyDelete
  14. Ziet er funky uit zeg! Ik ben nog nooit in een sterrenrestaurant geweest, maar lijkt me wel echt een leuke ervaring.

    ReplyDelete
  15. Het ziet er werkelijk waar allemaal heerlijk uit. Ik ga zelden luxe uit eten maar het geld vind ik het meestal wel dubbel en dwars waard.

    ReplyDelete
  16. Wauw ziet er prachtig uit zeg! Vooral die tweede foto, ik vind het altijd heel spannend en leuk om iets te eten wat qua kleur of textuur heel ongewoon is - zoals bloemetjes :)

    ReplyDelete
  17. Yum, wat ziet dat er allemaal héérlijk uit!

    ReplyDelete
  18. Heeeerlijk, ik ben ook dol op fijn eten. En culinair eten.

    ReplyDelete