Een fijne salade met veldsla, gegrilde aubergine, mozzarella, balsamico en verse vijgen..
De makkelijkste maar lekkerste salade ever deze salade me geitenkaas, verse vijgen (zo lekker!) en een dressing van olijfolie, limoen en honing.
Een frisse en knapperige salade met ijsbergsla, rivierkreefjes, avocado en granaatappelpitjes!
In Griekse sferen met deze makkelijke salade van paprika, tomaat, basilicum, koriander, fetakaas, olijfolie, peper, zout en eventeel rode ui
Alweer vijg! Dit keer met gegrilde pompoen en mozzarella, hmm..
Benodigdheden
Knolselderij
Appels
Witlof
Zure room
Mayonaise
Walnoten
Citroen
Peper en zout
Bereiding
Schil en snijd de knolselderij in smalle reepjes en laat deze een/twee minuten koken. Daarna afgieten en afspoelen met ijskoud water. Snijd ook de appel met schil in fijne reepjes. Kies voor een friszure appel. Voor de dressing mix je de zure room een lepel mayonaise, de citroensap en het peper en zout. De appel en de knolselderij mengen met de dressing. Daarna de witlofblaadjes op een mooi bord leggen. Het appel-knolselderij mengsel erover leggen en afmaken met de walnoten. Bon Appetit!
De salade met rivierkreefjes, avocado en granaatappelpitjes lijkt me erg lekker!
ReplyDeleteOhh ziet er zo lekker uit. Heb met dit weer echt zin iets lekkers te bereiden, dan ga ik op een of andere manier ook gezonder koken :D
ReplyDeleteSalades zijn zo lekker, vooral als je ze iets specialer maakt. Lekker fris. Deze zien er ook lekker uit!
ReplyDeleteNu met het warme wordende weer zijn salades geweldig! Vooral de eerste..Vijgen en geitenkaas! Heerlijk!
ReplyDeleteIk ben ook helemaal weg van salades! Die met rivierkreeftjes en de waldorf zien er helemaal fantastisch uit :) Mooie foto's!
ReplyDeleteDie foto met fetakaas: ik ga het vanavond gelijk maken haha.
ReplyDeleteWat zien deze foto's er heerlijk uit! Vooral de salade met rivierkreeftjes spreekt me heel erg aan. Lekker receptje nu de warme dagen eraan komen (dat hoop ik dan). Dankjewel voor het delen!
ReplyDeleteHeerlijk! Ben dol op geitenkaas salade!
ReplyDeleteX Laura
http://bagsandsushi.com
Heerlijk, vooral die met verse vijgen, dat vind ik zulke lekkere vruchten!
ReplyDeleteOoooh die met geitenkaas en vijgen ga ik sowieso een keertje maken! Fijn dat het ook nog de makkelijkste is haha
ReplyDeleteIk krijg hier wel heel erge honger van haha.
ReplyDeleteDie eerst is echt verrukkelijk. Nooit gemaakt though, word eens tijd. En garnalen, always very good!
ReplyDeleteGoede post voor de tijd van het jaar! Lekker weer saladetijd, een wijntje er bij en klaar voor een fijne lenteavond in de tuin =)
ReplyDeleteYum, goede combi's! Hier ga ik zeker nog eens wat lekkers van proberen!
ReplyDelete