April 27, 2013

BOERENMARKT KEMPHAAN


Ik houd van biologisch, puur en gezond eten. Gelukkig zie je dat dit een steeds grotere trend wordt en je dus steeds meer natuurlijke producten tegen komt. Ik woon in een stad maar later wil ik dolgraag in een mooi boerderijtje wonen waar mijn eigen kippen rondlopen en waar ik een kruiden en groenten tuintje heb. Tot die tijd ga ik vaak op zaterdagochtend naar de stadboerderij bij de Kemphaan. Hier is elke zaterdag een boerenmarkt. Deze markt heeft alles wat mijn hartje begeert. Heel veel biologische producten, zo veel mogelijk uit de streek en ze hebben hun eigen koeien en geiten. Ook is het op de kemphaan heerlijk ontbijten of lunchen! Je vind er heerlijke crêpes, veel groente en fruit, sapjes, wijnen, superfoods maar ook geitenkaas, vlees en vis. 

Verder heeft de Kemphaan een opvangcentrum voor dieren. Van schildpadden tot zwanen aan toe. Naast de Kemphaan zit ook stichting AAP. Verder kun je bij de kemphaan plantjes en kruiden kopen. Ook vind je hier leuke hebbedingetjes voor thuis en leuke cadeautjes.

9 comments:

 1. Leuk dat er zo'n boerenmarkt bij je in de buurt zit! Echt fijn al die biologische producten. :)

  ReplyDelete
 2. Leuk zon marktje! En ik ben ook erg gek op de stad, wellicht wil ik later ook wel een boerderijtje. Merk dat ik het vandaag erg fijn vond om in de tuin te werken haha. NU nog mijn eigen aardbeien enzo erin. leuk!

  ReplyDelete
 3. Oh die oma's recept limonade met citroen smaak is echt heerlijk!
  Leuk zo'n marktje, lekker ook haha :)

  ReplyDelete
 4. Dat is wel gaaf zo'n marktje zeg! :D

  ReplyDelete
 5. De Kemphaan is echt leuk! Ik woon er in de buurt en als kind ging ik er met mijn ouders elk weekend heen. Dan gingen we biologisch vlees kopen en een lekkere krentenbol voor in de middag. Toen was biologisch nog niet zo in als dat het nu is, maar het was toen ook al erg leuk!

  ReplyDelete
 6. Wat een leuk concept! De producten zien er ook erg leuk uit moet ik zeggen. Tof dat er iedere zaterdag een markt is en dat het producten uit de streek zijn maakt het helemaal bijzonder. Leuke 'hotspot'!!

  ReplyDelete
 7. Ik zag die bovenste foto op FB al voorbij komen, heerlijk zonnig! Leuk zo'n markt, inderdaad fijn om daar lekker rond te neuzen en een aantal boodschapjes te halen:)

  ReplyDelete
 8. Dat ziet er heerlijk & gezellig uit!

  ReplyDelete