September 23, 2013

JAMIES FIFTEEN

Een restaurant wat al een tijdje op mijn 'to-visit- lijstje stond was het restaurant Jamies Fifteen. Ooit in Londen natuurlijk maar ook in Amsterdam zit een vestiging. Sinds gister kan ik het Jamies Fifteen in Amsterdam afstrepen van mijn to-visit lijstje, al staat deze nu op mijn it-was-so-good-visit-again lijstje.

Het restaurant zit in Amsterdam aan het Ij, op een rustige en ruime plek. Het is enorm groot (gevestigd in het pakhuis) en heeft een bijzondere inrichting. Het heeft de sfeer van een oude fabriek/loods maar de tafelschikking en de boekenkast met Jamies boeken maken het toch gezellig.

Op de kaart staan zoveel lekkere dingen en helemaal naar mijn smaak dat het bijzonder lastig was op te kiezen. De kaart is gericht op de seizoenen wat voor de lekkerste producten zorgt (hallo pompoen!) Samen met mijn nicht kozen we de gerechtjes uit die we zouden delen. En met de gedachte; ik kom hier terug, heb ik uiteindelijk toch keuzes kunnen maken!

Wat we kozen?
Mozzarella di bufala dop met geroosterde 'Butternut' pompoen, krokante salie en pesto van gerookte amandelen.

Gemarineerde bietjes uit eigen tuin met specerijen geschroeide Albacore tonijn, sjalotten drizzle en mierikswortel

Tortelli gevuld met artisjok en aardappel in een milde saus van tallegio kaas en krokant majoraan-mangratatto

Carnarolli risotto met grote garnalen in een San Marzano tomatensaus, knoflook, rode chili en platte peterselie

Zo heerlijk allemaal! We hebben er uitgebreid van gesmuld en ook de wijnen waren lekker. Tot slot namen we als dessert de proeverij. 

Aan het begin van de avond was het erg leeg maar later kwamen er toch meer mensen binnen. Ook is het erg ruim wat met een grote groep handig is maar met z'n tweeen toch wat minder knus. De bedieding liet af en toe op zich wachten maar ik heb een heerlijke avond gehad. Binnenkort hoop ik nog meer gerechten van de kaart te proeven!

http://www.fifteen.nl
Jollemanhof 9
1019 GW Amsterdam

9 comments:

 1. Lijkt me zo leuk! Deze staat ook hoog op mijn lijstje :)

  ReplyDelete
 2. Wauw wat ziet het er allemaal lekker uit. Dit restaurant wil ik ook nog wel eens bezoeken, maar dan misschien liever in Londen, aangezien dat toch het 'origineel' is ;)

  ReplyDelete
 3. Het ziet er heerlijk uit. Vooral de dessertproeverij!

  ReplyDelete
 4. Dat ziet er lekker uit! Fifteen staat ook hoog op mijn lijstje!

  ReplyDelete
 5. Oh wauw looks good! Ik zou zo graag in London naar Fifteen willen.

  ReplyDelete
 6. Oh wat leuk dat je daar geweest bent, wil ik ook zeker eens bezoeken! En wat een geweldige gerechten heb je uitgekozen, lijken me stuk voor stuk heerlijk!

  ReplyDelete
 7. Wat lekkeeeer! Staat ook nog op mijn verlanglijstje, heel tof dat je er geweest bent :) Ziet er leuk uit!

  ReplyDelete
 8. Daar wil ik ook nog steeds een keer heen!

  ReplyDelete