October 29, 2013

CARROTCAKE


Ineens had ik zin om een carrotcake te bakken. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb receptjes bekeken maar deze verschilde nogal in hoeveelheden (soms 2 eieren soms 4) dus heb ik maar overal het gemiddelde van genomen en dat pakte goed uit! 

Benodigdheden
Een hele grote dikke winterpeen of meerdere kleine
Of geraspte wortel als je zelf geen zin hebt om te raspen.
Bakmeel 200 gram
Kristalsuiker 150 gram
Boter 200 gram
Drie eieren
Kaneelpoeder
Walnoten, fijngehakt

Verse roomkaas zoals een bakje monchou
Zakje vanillesuiker
Limoen


Bereiding
Als eerst begin je met het raspen van de winterpeen. Verwarm de boter en voeg hier de eieren aan toe, samen met de wortelrasp en de suiker. Mix dit door elkaar tot een glas beslag en voeg hier dan de bloem aan toe. Als laatst voeg je het kaneel naar smaak toe de walnoten en ik voeg royaal peper en een snufje zout aan toe. Giet dit mengsel in een bakvorm die of is ingevet, of waar bakpapier in zit. Zet dit 45 tot 55 minuten in de oven op 170 graden.

Voor de topping klop je de roomkaas zacht. Hier hoef je alleen de vanillesuiker en het sap en zest van de limoen aan toe te voegen. Als de taart afgekoeld is kun je de topping er overheen doen. Maak af met wat nootjes of wortelrasp. De taart is na een dag het lekkerst!



11 comments:

  1. Ziet er heerlijk uit Bianca. Ik ben dol op carrotcake, maar gek genoeg heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Moet er binnenkort dus maar eens van komen :)

    ReplyDelete
  2. Jaaa hier is ie dan: geweldig! Carrot cake is samen met cheese cake een van mijn favorieten. Dit ziet er zo lekker uit. Wel balen dat je eigenlijk nog een dag moet wachten met eten haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa hier is ie! Meteen uit de oven als de taart warm is, is ook lekker maar dat blijft de topping niet zitten =D

      Delete
  3. dit ziet er heerlijk uit! ik heb dit weekend ook geprobeerd een carrot cake te maken en heb gruwelijk gefaald - verbrand binnen 10 minuten :') ik ga jouw recept bewaren en die de volgende keer proberen!
    xo, cheyenne

    ReplyDelete
  4. Ziet er heel smeuïg uit! Carrot cake is echt mijn favoriete taart.

    ReplyDelete
  5. Ziet er goed uit! Ik heb afgelopen weekend pompoentaart gemaakt.

    ReplyDelete
  6. Ik <3 carrot cake maar heb het nog nooit zelf gemaakt. Niet zo'n bakwonder zeg maar. Maar ik denk dat ik het dit seizoen maar eens ga proberen!

    ReplyDelete
  7. Wauw, ziet er heerlijk uit! Ik wil hem eerst eens proberen, die van Bagels & Beans schijnt erg goed te zijn. Dan kan ik hem daarna altijd nog eens maken. Dit lijkt me echt heerlijk!!

    ReplyDelete