November 30, 2013

Gezonde dining experience bij L'invité

Steeds belangrijker en steeds populairder wordt gezond en lekker eten. Eten met E-nummers en toegevoegde geraffineerde suikers proberen we steeds meer te vermijden. Dat gezond eten ook enorm lekker is laat chef kok Richenel Doekhi van restaurant L' invité zien. In hartje Amsterdam kookt hij de fijnste Franse gerechten maar 'met' minder suiker, vet, zout en zonder e-nummers. Wanneer er suiker wordt toegevoegd zijn dit natuurlijke fruitsuikers of kokossuiker.

Dat het bij L'invité goed eten is heb ik afgelopen week mogen ervaren. Met een goed gezelschap dat bestond uit inspirerende mensen die allemaal iets met lekker eten hebben. We werden hartelijk ontvangen in en knus en stijlvol restaurant in de Jordaan. Om onze smaakpapillen op scherp te stellen kregen we een amuse: een bonbon van witte chocolade en vloeibare (sap van) rode biet. Vooral de stuctuur was erg verrassend! Het voorgerecht was heerlijk zacht en vol smaak: schuim van aardappel,  zachtgegaarde koolvis, bloemkool, broccoli, augurk, crunch van gerookte amandel, geschaafe Old Amsterdam kaas en het zwarte aan de binnenkant van het kommetje is inktvis inkt.

Ook het hoofdgerecht was een explosie van smaken, kleuren en structuren die bestonden uit: zachtgegaarde supermalse ossenhaas met een jus van steranijs, rode kool, rozemarijn aardappeltjes, witlof aangemaakt met honingdressing, een crème van pompoen, steak tartate met een zachtgegaard eitje en gepofte spelt. Uiteraard kookt Richenel met producten uit het seizoen en uit de buurt.

Waar ik vaak de hele avond naar uitkijk is het dessert. Ondanks dat banaan en chocolade niet heel verrassend is, vond ik het dessert toch heel lekker. De parfait en bavarois van banaan, sponscake van amandel, crème van banaan, krokante banaan, een crème van chocolade, schuim van chocolade en koekkruimmels zorgden er voor dat mij hartje sneller ging kloppen. Ik heb genoten!

L' invité restaurant
Eigenaar Sico de Moel en Chef kok Richenel Doekhi
Bloemengracht 47, Amsterdam

http://www.linvitelerestaurant.nl

7 comments:

  1. Oeh dit klinkt echt héél lekker, en wat ziet het toetje er leuk uit!

    ReplyDelete
  2. Wauw dit klinkt als een droomrestaurant! Deze komt op de verlanglijst :).

    ReplyDelete
  3. Wauw dat toetje ziet er echt mooi uit zeg!

    ReplyDelete
  4. Wat ziet het toetje er geweldig uit! Maar de rest klinkt (en ziet) er ook fantastisch uit! Aanrader denk ik he:D? Het spreekt me enorm aan!

    ReplyDelete
  5. Klinkt geweldig. Een feestje voor het oog ook (dat toetje!).

    ReplyDelete
  6. Qua smaak misschien niet zo spannend, maar wat ziet dessert er spannend uit zeg! Heerlijk zo'n avondje dineren:)

    ReplyDelete