December 15, 2013

MAKKELIJK 3-GANGEN KERSTMENU

Kerst is niet compleet zonder een lekker eten. Ik maakte alvast een diner bestaande uit een voorgerechtje, een hoofd en nagerecht. Niet te ingewikkeld, niet heel spectaculair en daardoor voor iedereen toegankelijk. Ik vind het zelf ook een lekker afwisselend menu qua smaken! De benodigdheden hieronder zijn voor vier personen en hopelijk krijgen jullie hierdoor wat inspiratie voor kerst!

Voorgerecht: Garnalen met grapefruit 

Benodigdheden:
Grote gepelde garnalen (kan ook diepvries)
Een rode grapefruit
Sla naar keuze
Olijfolie
Yoghurtmayonaise
Ketchup
Cayennepeper
Limoensap
Zout

Bereiding:
Bak de garnalen zodat ze mooi roze zijn en laat ze daarna afkoelen. Snijd de grapefruit in mooie partjes zodat je geen wit meer ziet van de schil. Maak wat sla aan met olijfolie. Het sausje bestaat ui yoghurtmayonaise, ketchup, cayennepeper, zout en limoenschap. Dus meng deze ingrediënten op 'gevoel'. Vervolgens doe je de garnalen, de grapefruit, de sla en de dressing laagje voor laagje in bijvoorbeeld een mooi glaasje!

Risotti Funghi 

Benodigdheden
Risottorijst
Gemixte paddenstoelen
Gesnipperde grote ui

Drie Teentjes knoflook

Een glas witte wijn
Olijfolie
Roomboter
Parmezaan
Groentebouillon
Balsamico

Boursin roomkaas
Rozemarijn
Peper
Zout


Bereiding

Maak olijfolie en boter warm in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Vervolgens bak je de paddenstoelen zo'n drie minuten mee. Voeg hier de rijst aan toe en bak een à twee minuten mee. Zorg dat alle korrels glanzen van de olie en boter. Voeg dan de wijn toe en zorg dat de rijst het vocht opneemt. Vervolgens voeg je elke keer ruim de bouillon toe en laat je de rijst dit opnemen. Herhaal dit totdat de rijst zacht en smeuïg is. Voeg als laatst de parmezaan, de kruiden, de roomkaas en een klontje roomboter en de balsamico (een eetlepel) en je hebt een heerlijke zachte risotto! 
Warme perzik met vanille-ijs en amandel

Benodigdheden
Perzik (uit blik op siroop want ze zijn deze maanden niet vers verkrijgbaar)
Witte zoete wijn
Vanille-ijs
Amandelschaafsel
Cantuccini koekje

Bereiding
Haal het ijs uit de vriezer. Doe de perziken samen met het siroop en de wijn in een pannetje en laat warm worden. Laat dit 10 minuten pruttelen. Leg de perziken op het bord en serveer met vanille-ijs, amandel en cantuccini en een dessertwijn.

Bon appetite!

9 comments:

  1. Heerlijk Kerstdiner, het recept van de risotto sla ik op, lijkt me een topgerecht!

    ReplyDelete
  2. De garnalen zien er echt heel leuk uit, zonder al te veel poes pas!

    ReplyDelete
  3. Yum, dat is een fijn dinertje om in elkaar te draaien! Wij hebben nog niet echt kerstdiner plannen, nog even dubben.

    ReplyDelete
  4. Oeh dat ziet er lekker uit, vooral de garnalen!

    ReplyDelete
  5. Oh dat nagerecht lijkt me lekker :)
    Ik heb nog niet echt een idee wat ik wil maken met kerst, een dezer dagen maar eens over na denken.

    ReplyDelete
  6. Ziet er lekker uit hoor!
    Ik ben ook dol op lekker eten met kerst. Het moet ook altijd net wat specialer zijn dan normaal. Hoe uitgebreider, hoe beter ;).

    ReplyDelete
  7. Klinkt als een heerlijke gerecht, fijne inspiratie!

    ReplyDelete
  8. Wat een leuk menu! Ik zou alle gerechtje stuk voor stuk heel lekker vinden. Ben gek op vis en schaaldieren, dus alles met garnalen maak je mij heel blij mee. Risotto is natuurlijk groot favoriet en een risotto met paddenstoelen lust iedereen wel toch? En warme vruchten met iets zoets voor het toetje vind ik altijd erg lekker!

    ReplyDelete
  9. Oeh lekker! Die garnalencocktail met grapefruit word toevallig ook jaarlijks door mijn schoonmoeder gemaakt! Alleen dan met grijze garnaaltjes!

    ReplyDelete