February 04, 2014

STERRENRESTAURANT ELEVE

Vorige week at ik bij sterrenrestaurant Élevé in Leeuwarden. Een heel mooi restaurant op de elfe verdieping van het Westcord hotel en met uitzicht over de stad. Niet voor niks hebben gebruiken ze de slogan: Wine & Dine in de sky. Alle tafeltjes zitten bij het ramen of staan zoals bij ons, op een verhoging zodat iedereen een mooi uitzicht heeft. Heel romantisch om hier te eten!

Om onze te tong te prikkelen, zoals ze dat zo mooi zeggen, kregen we vooraf twee hapjes: papadum met Ibercoham en pompoengelei, en een ijsje van wortel en kokos. Vooral het ijsje vond ik lekker! Daarbij kregen we een glas prosecco.

Als amuse kregen we daarna mosselen met onder andere appel en in het cocktail glas tartaar met zuren van augurk en palingmousse. 
Het voorgerecht was wilde zeebaars in yoghurtwei gemarineerd, met bleek en knolselderij in verschillende structuren zoals mousse en gelei. Daarbij een krokantje van zwarte inkt. Heel lekker!

Het tussengerecht was geroosterde kabeljauw met hachee van schelp en schaaldieren met wortel en hachee saus. De kabeljauw was zo mooi gegaard! Élevé maakt zoveel mogelijk gebruik van seizoensproducten en eigen kruiden wat het eten nog beter maakt!

Thuis eet ik niet vaak vlees maar in een goed restaurant vind ik het wel altijd erg lekker. Varkensvlees is iets wat ik helemaal niet vaak eet maar dit gerecht wat we voorgeschoteld kregen was goddelijk! In Duvelbier gestoofde Iberico varkenswang met aardappelzalf, schorseneren met hazelnoot, spitskool en saus van het gestoofde vocht.

Hoe lekker deze gerechten ook waren, ik kijk altijd enorm uit naar het dessert. Zoals op de foto te zien stelt deze ook zeker niet teleur: Butterscotch met pompoen en sinaasappel. Samen me de dessertwijn was ik even in de zevende hemel.

Restaurant Élevé is echt een aanrader voor wie van goed eten houdt. De porties zijn niet klein en ook het uitzicht en de inrichting zijn prachtig. Ook kun je 'gewoon' een drankje aan de bar doen. Voor wie het wijnarrangement erbij neemt is, een overnachting in het hotel aan te raden. Na de vijf verschillende wijnen was ik erg bij dat ik meteen ons grote bed in kon rollen!

3 comments:

  1. Wat leuk ! X

    http://www.thatcitychic.blogspot.nl

    ReplyDelete
  2. Wauw ziet er leuk uit, jammer dat ik niet in de buurt van Amsterdam woon.

    ReplyDelete