March 07, 2014

ROME Bezienswaardigheden

Afgelopen week was ik eindelijk weer eens op een tripje. Ik bezocht Rome en wat heeft deze bijzondere stad veel indruk gemaakt! Er is zoveel te zien en zoveel te doen. Ik vond Rome de eerste keer heel overweldigend en ik zou later eens terug willen om alles nog eens te zien. Ik maakte een lijstje van de meeste bekende bezienswaardigheden. Stuk voor stuk anders, allemaal met een verhaal en heel mooi om te zien.

Op de eerste plaats staat toch echt Vaticaanstad en daarmee vooral de Sint-Pieterskerk. Van buiten is het plein en het gebouw al indrukwekkend maar wanneer je de pittige klim naar het top van de kerk hebt gemaakt zie je ten eerste de prachtige binnenkant van de toren maar vooral ook het uitzicht over de hele stad. Doordat je de koepel rond kunt lopen zie je de hele omgeving. Een tip is wel om voor tien uur 's ochtends naar binnen te gaan in verband met lange rijen later op de dag!


Trevifontein
Toen we hier naar toe liepen kwam de fontein toch ineens onverwachts. Het enorme gebouw staat op een klein pleintje en ik verwachtte dit plein veel groter. Sowieso vind ik het bijzonder dat alle historische gebouwen midden in de stad staan. De hele stad is mooi en op elke hoek van de straat vind je wel weer geniaal stukje werk van de Romeinen. De Trevifontein is de grootste fontein (er zijn er veel) van Rome en hij ís groot! De fontein heeft iets magisch.


Pantheon
Ook weer zo'n enorm gebouw, toch verveeld het niet. Van buiten impressive en je kunt makkelijk naar binnen lopen om hier een kijkje te nemen. Op zich niet heel bijzonder maar door de grootte maakt het toch veel indruk!


Colosseum
Toen we het Colosseum bezochten begon het helaas te regen. Hierdoor wordt het toch een stuk minder fijn om te bekijken. Het is indrukwekkend om te zien maar ik vind het akelig om stil te staan bij de gebeurtenissen in deze arena. Wel een belangrijk stuk geschiedenis. Ook hier geldt weer: probeer voor tien uur binnen te zijn vanwege lange rijen later op de dag. Van Laura kreeg ik ook een handige tip om bij Forum Romanum je kaartjes te kopen. Daar is de rij korter en kun je bij het Colosseum doorlopen. Ook wanneer je de Romapass hebt gekocht kun je gratis doorlopen, mits je je gratis kaartje binnen drie dagen gebruikt. 


Engelenbrug & Castel S. Angelo
De Tiber rivier loopt door het midden van Rome. Uiteraard vind je daardoor overal bruggen maar de Engelenbrug is de bekendste. Bij deze brug staat ook het Kasteel van Sant Angelo. Bovenop heb je uitzicht over een deel van de stad waaronder Vaticaanstad. 's Avond heel mooi!


Villa Borghese
Zomers een fijne plek om te zonnen of juist om af te koelen in de schaduw. In het voor en na jaar fijn om door heen te wandelen en als het regent kun je de vele kunst musea bezoeken.


Uiteraard zijn er nog zoveel meer dingen te zien in Rome. Elk raampje en deurtje is zelfs mooi. Dit vond ik zelf de meest bekende en mooiste bezienswaardigheden van Rome.

6 comments:

 1. Je hebt echt gelijk: elk raampje en deurtje is mooi in Rome. Volgens mij heb je het heel erg naar je zin gehad. Ik ben er ooit één dag geweest, en was zwaar onder de indruk!

  ReplyDelete
 2. Jaa leuke stad! Inderdaad elk raampje en deurtje is leuk om te zien. :P
  Wel grappig om te zien dat het er nu al een stuk drukker is dan in januari! Volgens mij zijn dit wel echt de perfecte maanden om Rome te bezoeken.(jan-maart)

  ReplyDelete
 3. Oh ik wil gaan! :( Nog tot de zomer wachten!

  ReplyDelete
 4. Rome lijkt mij ook ontzettend mooi! Heb (helaas) al weer genoeg reisplannen waar ik dit jaar zoet mee ben, maar wauw. Wie weet volgend jaar!

  ReplyDelete
 5. Wat een heerlijke foto's! Ik vond Rome ook geweldig; zou er graag nog eens heen willen. Er blijft zo veel moois en leuks te zien nog.

  ReplyDelete
 6. Ohhhhh ik HOU echt van Rome. Ik kan niet wachten om terug te gaan, want wat een heerlijke stad is dit.

  ReplyDelete