December 01, 2012

CITY GUIDE NEWCASTLE

Oke, de titel is een beetje onzin. Dit is namelijk helemaal geen 'guide' want ik heb geen flauw idee hoe Newcastle in elkaar zit. Ik heb namelijk een oriëntatiestornis. Ik ga links waar we rechts moeten en andersom. Luister dus nooit naar mij ook al klink ik nog zo overtuigend. Goed, gelukkig was ik niet alleen in Newcastle waardoor ik toch wat van de stad heb kunnen zien. Waaronder de zeven bruggen en ik heb scones gegeten. Daarmee is mijn missie voltooid.

Prachige zonsopkomst vanaf het schip

Tyne Bridge, nog mooier wanneer het donker is


Met een cruise heb ik samen met mijn moeder een dagje Newcastle gedaan. Newcastle is een stad in het noord-oosten van Groot Brittanië. Het reizen met een cruise is al een ervaring op zich!   Zoals op de foto's te zien hadden we prachtig weer! Koud maar zonnig. De paraplu lag nog thuis dus gelukkig dat het niet regende. Als eerst hebben we een plek opgezocht om wat te eten (vanwege mijn zeeziek zijn kreeg ik aan boord geen hap door me keel). In het eerste straatje in het centrum van Newcastle kwamen we een kerk tegen met daarin een schattig theehuisje. De zon scheen naar binnen en het voelde heel "Brits'. Hier heb ik ook de scones gegeten (Can't leave Great Brittain without eating a scone). 

Wat ik verder aan zou raden is; vraag de weg! Loop niet te lang te dwalen. Breng een bezoekje aan de (kerst)markt en aan de rivier de Tyne met zijn zeven bruggen. Om écht goed te shoppen moet je de bus pakken naar het Metro centre. Bezoek de kerkjes in het oude gedeelte van Newcastle en vergeet niet een 'Afthernoon tea' te doen! Cafétjes waar ze dit serveren vind je hier op elke hoek van de straat. Ben je gek op worst? Dan zit je hier top. Aan de ene kant van Newcastle heb je oude kerken en een kasteeltje, een stukje verder moderne architectuur. Een middagje Newcastle was wat kort. Ik zou aanraden om hier twee dagen rond te lopen zodat je ook een dag kunt shoppen! 

10 comments:

 1. Wat een prachtige foto's zeg! Het lijkt me ook fantastisch zeg om zoiets te doen ;D

  ReplyDelete
 2. Ziet er uit als een geslaagd tripje! Mooie foto's hoor!

  ReplyDelete
 3. Wat een ontzettend mooie foto's! Ik krijg nu helemaal zin om er ook heen te gaan.

  ReplyDelete
 4. mmm wat een lekkere dingen heb je op de foto gezet <3

  ReplyDelete
 5. Dit had ik net even nodig, top! Ziet er echt fantastisch uit. Ben benieuwd naar de rest, dus ik zal zeker nog eventjes lans droppen :)

  Ik hoop dat je ook eens bij mij langskomt,
  www.jannakamphof.blogspot.nl

  ReplyDelete
 6. Ik heb helemaal zin gekregen om Newcastle the bezoeken! Het Verenigd Koninkrijk heeft zoveel moois te bieden!

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige foto's! Weer een bestemming die ik op mijn lijstje kan zetten.

  ReplyDelete