July 23, 2013

HOTSPOTS NEWCASTLE

Wanneer je in Newcastle bent voor een kleine stedentrip zijn er een aantal leuke dingen die ik je kan aanraden. Je kunt er heel makkelijk vanaf Nederland met de boot heen, wat op een cruise ook nog eens een deel van je vakantie is. Newcastle heeft een aantal leuke dingen te bieden zoals shoppen en de rivier the Tyne met haar zeven bruggen maar wist je ook dat het strand van Engeland prachtig is?!

Langs de rivier the Tyne vind je een gezellig klein stradstrand. Heerlijk even bijkomen op een warme dag.

 The old George is de oudste pub van Newcastle. Je vind de pub verscholen achter de gebouwen. Je komt terecht in een gezellig pleintje waar je rustig kunt zitten.

Newcastle heeft verschillende mooie kerken. Bij de Saint Nicholas Cathedral kun je fijn lunchen.

Goed eten kun je ook bij Pitch & Piano, een gezellige restaurant/bar aan de Tyne naast de Millenium Bridge. 

Dit bijzondere gebouw is een modern concertgebouw met drie concertzalen, The sage gateshead genoemd. Ook wordt hier muziekles gegeven. Je kunt hier naar binnen lopen en kijkje over de stad nemen. Ook kun je hier wat eten.

Achter the old George vind je een fijne Vintagestore. Deze heeft zelfs in de Vogue gestaan.

Veel mensen bezoeken Newcastle om te shoppen en dat moet je ook zeker doen! Dit kan namelijk heel goed in het MetroCentre. Je vind hier winkels als Hollister, New Look, Primark en veel meer.

Bij Uno's tratorria kun je op het terras genieten van Italiaanse gerechten. Je zit tussen de locals en krijgt veel en goed eten geserveerd voor een prima prijs.

Een absoluut hoogtepunten, zowel letterlijk als figuurlijk is een bezoek aan The baltic. In de oude fabriek zit een kunst museum maar wanneer je helemaal naar boven gaat heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook heb je hier een hippe bar met goede cocktails. Toegang is gratis.

Vanaf het centrum van Newcastle pak je heel makkelijk de metro naar het kustplaatsje Tynemouth. Binnen een half uurtje bevind je je op een prachtig strand met rotsen, helder blauw water en heb je uitzicht op een oud fjord.

Een bezoek een de Tyne met haar zeven bruggen kan natuurlijk niet ontbreken. De mooiste brug is the Millenium Bridge. Overdag is deze brug al spectaculair maar 's avonds geeft deze brug ook nog eens een lichtshow!

7 comments:

 1. New Castle lijkt me erg leuk! :)

  ReplyDelete
 2. Lijkt me super leuk om een keertje naar toe te gaan!

  ReplyDelete
 3. Familie van mij is er geweest.
  Vonden het ook zeker een aanrader.
  Ik denk dat ik deze plaats ook op mijn lijstje zet van nog te bezoeken steden.

  ReplyDelete
 4. Dat uitzicht is mooi zeg. En leuk vintage winkeltjes. Lijkt me leuk es heen te gaan! XX

  ReplyDelete
 5. Nu heb ik reiskriebels, wat een prachtige foto´s! Ik ben er ooit geweest, nu wil ik terug. Ga eens kijken of er leuke aanbiedingen zijn ;-)

  ReplyDelete
 6. Wat heb je veel ontdekt zeg! Ik heb al vaker gehoord dat er prachtige stranden zijn in Engeland, maar geloofde het niet direct. Mocht ik hier ooit naar toe gaan, wil ik zeker het stadstrand, de oudste pub en de vintage winkel bezoeken. Heel fijn lijstje met hotspots!

  ReplyDelete
 7. Ik zat me na geordie shore altijd af te vragen hoe New Castle zou zijn haha. Dit ziet er leuk uit!

  ReplyDelete