August 07, 2013

MAASTRICHT CITYGUIDE

Studentenstad, terrassen-stad, culinaire stad, shop-stad en rivierstad. Maastricht is het allemaal. De ideale bestemming voor een dagje uit of een paar daagjes weg; ook de omgeving van Maastricht is prachtig. Bekijk daarom ook het Limburgse heuvellandschap, de steengrotten, bezoek de mooiste SPA van Nederlands; Thermea 2000, ga shoppen in Maasmechelen en breng een bezoekje aan Valkenburg

Hieronder mijn tips voor een bezoekje aan bourgondisch en romantisch Maastricht.
Shoppen

Naast winkels als Zaza, H&M en Zara vind je hier in de zijstraatjes ook duurdere boetiekjes zoals Hugo Boss, Prada en Miu, Miu. Maar ook  heeft Maastricht veel kleine boetkjes en delicatessenwinkeltjes zoals Adriaan de Smaakmaker en Fin Bec Traiteur
Terrassen

Maastricht staat bekend om haar vele gezellige terrasjes en pleinen. Het Onze-Lieve-Vrouwenplein is het meest gezellige en drukste plein van de stad. Hier vind je ook de onze lieve vrouwen basiliek, waar je een kaarsje kunt aansteken. Leuke terrasadresjes zijn onder andere; Café ZondagDe Mangerie met uitzicht over de Maas, Café Forum en  Café de Pieter. Het hele jaar daar zit je fijn op het terras, de meeste hebben namelijk verwarming. 
Culinair & Bourgondisch

Als je ergens goed kunt eten is het wel in Maastricht. De echte Maastrichtenaren zijn dol op goed eten en dan merk je! In elk straatje vind je wel een winkel met streekproducten en fijne restaurants. Witloof is daar een goed voorbeeld van. Hier komen fijnproevers graag want je vind hier dan ook de typische Belgische gerechten uit de streek. In hetzelfde straatje vind je Il y a, een restaurant met een schattig terrasje en gastvrije bediening. Je eet hier de lekkerste zeevruchten risotto en Parelhoen met huisgemaakte citroen-knoflook-rozemarijn olie.

Bij het bekende Coffeelovers drink je je koffie en bij Lunch enzo kun je heerlijk zuurdesumbrood eten. Het Den oude Vogelstruys is het oudste cafe van de stad waar je de regionale kaasjes proeft en waar ook de lokale bevolking graag komt.  
Sightseeing

In de stad zie je nog veel historie terug wat de stad zo romantisch maakt. Breng een bezoekje aan de vele kerken, de oudste stadsmuur van Nederland, de  Lieve Vrouwe Basiliek en ook het stadhuis is een foto waard. Het mooiste aan de stad vind ik toch de kleine zijstraatjes. Loop wat rond en je komt de mooiste gevels en boetiekjes tegen. Ook zie je af en toe een riviertje stromen. Natuurlijk is de Maas met zijn vele bruggen ook een must om te zien!

13 comments:

  1. Leuk om te lezen! Ik studeer in Maastricht en het is inderdaad een geweldige stad :-)

    ReplyDelete
  2. Zo raar dat ik daar heb gewoond :') het is inderdaad een stukje vakantie dicht bij huis.

    ReplyDelete
  3. Wat een leuke foto's! Maastricht is een heerlijke stad :)

    ReplyDelete
  4. Wat een leuke tips! Maastricht is zo leuk. Ik ga er niet vaak heen want het is zo'n eind weg, maar als ik ga voel het meteen alsof je in het buiteland zit :)

    ReplyDelete
  5. Ziet er heel mooi uit. Ik ben er nog nooit geweest.

    ReplyDelete
  6. Leuk om te zien! Maastricht lijkt me een hele leuke stad, ben er alleen nog nooit geweest.

    ReplyDelete
  7. Maastricht! Leuke & herkenbare post! :)

    ReplyDelete
  8. Heel leuk om te lezen, ik heb echt zin om weer eens naar Maastricht te gaan!

    ReplyDelete
  9. Klinkt goed, gave stad! Ik wil er ook weer eens naartoe!

    ReplyDelete
  10. Deze post ga ik onthouden! Ik wil nog steeds een keer naar Maastricht, is er nog niet van gekomen helaas.

    ReplyDelete
  11. Zoo leuk om al deze plekjes te zien! Ik heb er 6 jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt: hou van Maastricht! Mooie foto's ook meis!

    ReplyDelete
  12. Ik zag de titel en ik dacht lezen, lezen, lezen!! Ik ben dol op Maastricht en op nieuwe tips voor deze stad. Ben benieuwd naar de delicatessenzaakjes, kende ik beiden nog niet. Dus een fijne tip voor ons volgende tripje naar Maastricht.

    ReplyDelete
  13. Wat leuk om te lezen!
    Ik heb tot mijn 19e in Maastricht gewoond. :)

    ReplyDelete