October 21, 2013

RISOTTO MET RODE BIET & GEITENKAAS


In juni dit jaar, bij the Taste of Amsterdam, at ik een heerlijk gerecht gemaakt door de koks van Jamies Fifteen. Het gerecht was risotto met geroosterd rode biet, gorganzola en parmezaan. Toen nam ik me voor het gerecht na te maken maar eigenlijk kwam het er niet van. Tot dat ik het weer bij de blog Omyfoodness tegen kwam. Toen ben ik het gerecht gaan maken en hij was goddelijk! De gorganzola heb ik wel vervangen door de geitenkaas en de rode biet zorgt voor een prachtige kleur!

Benodigdheden
Risottorijst
Twee rode bieten (gegrild in de oven of anders gekookt)
Verse geitenkaas
Gesnipperde kleine ui
Teentje knoflook
Een glas witte wijn
Olijfolie
Boter
Parmezaan
Groentebouillon

* Benodigdheden voor twee personen en naar smaak aan te passen.

Bereiding
Maak olijfolie en boter warm in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg hier de rijst aan toe en bak een à twee minuten mee. Zorg dat alle korrels glanzen van de olie en boter. Voeg dan de wijn toe en zorg dat de rijst het vocht opneemt. Vervolgens voeg je elke keer ruim de bouillon toe en laat je de rijst dit opnemen. Herhaal dit totdat de rijst zacht en smeuïg is. Voeg als laatst de rode biet toe, De parmezaan, een klontje (room)boter en de geitenkaas en je hebt een heerlijke zachte risotto! Serveer met een frisse salade.

7 comments:

  1. Oeh, dit recept ziet er heerlijk en vooral kleurrijk uit! Vind het er ook door de kleur enorm lekker uitzien. Zeker het proberen waard. Vind het wel leuk voor Kerst eigenlijk!

    ReplyDelete
  2. Dat ziet er sowieso al heel mooi uit, de combi lijkt me ook erg goed. Geitenkaas of gorgonzola, ik kan nog niet kiezen wat ik het lekkerste zou vinden, misschien maar 2 versies maken ;)

    ReplyDelete
  3. Yum! Deze heb ik vorig jaar ook eens gemaakt. En geblogd, dus hoog tijd om dat recept weer eens tevoorschijn te toveren. Met geitenkaas inderdaad, want gorgonzola.. ugh!

    ReplyDelete
  4. Ooh wow, dat lijkt me heerlijk. Risotto is echt een van mijn favs; eet het veel te weinig!

    ReplyDelete
  5. Ben benieuwd naar de smaak! Ook leuk hapje voor Halloween :p

    ReplyDelete
  6. Oeh! Risotto is echt een van onze favorieten! Het idee van Nick is inderdaad goed, leuk voor Halloween!

    ReplyDelete
  7. Ik houd van risotto, ik houd van bietjes en van geitenkaas, dus dit gerecht kan niet anders dan lekker zijn! Ziet er goed uit, ik zou ook de gorgonzola vervangen hebben door een ander kaasje, ben daar niet zo gek op

    ReplyDelete