November 15, 2013

ADRESJES IN ALMERE

Ik ben geboren en getogen in Almere. Nou ben ik geen groot fan van Almere als stad. Wel vind ik het de ideale plek om te fietsen, te skeeleren of te hardlopen. Je bent zo in de natuur, langs het water, door het bus en je hebt geen last van het verkeer. Qua leuke eettentjes vind ik het niet zo geweldig. Daarvoor zit je veel beter in Amsterdam. Toch zijn er toch wel een aantal plekjes waar ik graag kom die ik met jullie wil delen. Sinds een jaar is er ook een grote Primark in Almere en sindsdien zijn er veel meer mensen van buiten Almere die niet goed weten wat je nog meer in Almere kunt doen. Ook fijn; in het centrum van Almere-Stad heb je gratis Wi-fi

Shoppen
Almere is wat mij betreft wel een prima shopstad. Graag ga ik naar de Zara die groot is en ook hebben we twee H&M's waarvan een de grootste van Nederland is, of was. Zoals ik zei is er de Primark (voor centraal station), vind je hier de Mango, Bershka, Vero Moda etc. Winkels waar je prima kunt winkelen al zijn ze niet echt bijzonder. 

Binnenkort komt er een grote EkoPlaza midden in de stad en ook is er een Run2Day winkel blakbij het centraal station.

Buiten de stad vind je de Kemphaan. Hier vind je elke zaterdag een boerenmarkt met streekproducten en kun je ontbijten met heerlijke pannenkoeken.

De bibliotheek in Almere is wel echt een aanrader. Hij is ontzeddend groot en de architecteur is vooral van binnen heel mooi. Er is een terras en een cafetje binnen in.

Lunchen
De la Place in de V&D is geen bijzondere plek om te lunchen maar wel is het dakterras bijzonder. Deze hangt namelijk boven de winkelstraat en je hebt dus een mooi uitzicht.

Mockamore

Laatst schreef ik hier een blogje over. Een knus plekje midden in stad waar je de meeste luxe koffie's hebt.

Ijspressi
Warme wafels, koffie's en ijs. De barrista van Ijspressi is een van de beste van Nederland!

Bagels & Beans
Bij de meeste wel bekend en gelukkig ook in Almere. Smoothies, bagels en taartjes. Groen poeder voor extra energie! Fijne plek om de krant te lezen of te werken.

Eksternest
Een lunchplek midden in het bos. De bediening wordt gedaan door lieve mensen met een verstandelijke beperking. Een geweldig initiatief. Bij het eksternest heb je buiten ook een heel mooi terras. Proef hier zeker de huisgemaakte walnotentaart!

Chez Alexander
Een moderne eetplek voor zowel lunch als diner. Ook de high tea is hier uitgebreid en lekker!

Poortdok Aan het Almerderstrand eet en lounge je aan het strand. Bij Poortdok heb je fijne salades hippe muziek. Ideaal voor zwoele zomeravonden.


Diner
Voor de beste restaurants moet je toch echt in Almere-Haven zijn. Voor de havenkom is gezellig met restaurants bij elkaar. Je zit aan het water en kunt lekker bootjes kijken.


Krab aan de Haven
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een visrestaurant. Echter kun je ook vegetarisch of vlees eten. Op de kaart staan originele gerechten en echte klassiekers. Een van mijn favoriete betaalbare restaurants in Almere.

Pullcionella
Heef echt Italiaans eten. De meeste producten komen uit eigen tuin en zijn biologisch en dat proef je. Een knus restaurant om romantisch te dineren. Wel handig om van te voren te reserveren.

Veerhuys & Bakboord
Voor wie wat luxer wil eten met een uitzicht over het Gooimeer. Ook bij Bakboord eet je wat luxer en kijk je over hetzelfde water. 's zomers een prachtig terras! Ik had hier vorige jaar met  mijn verjaardag.

Lido
Ik zei toch dat in Almere veel water heeft? Ook dit restaurant zit aan het water en wel het weerwater. Lido hoort bij de waterskibaan maar je kunt hier verrassend goed eten voor een goedkope prijs. 

10 comments:

  1. Vergeet de Bergerrie niet! Daar ga ik altijd graag uit eten, heel erg lekker!

    ReplyDelete
  2. Wat maak jij prachtige foto's elke keer! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award, wil je even kijken op mijn blog?
    liefs, Mareijn

    http://the-freaking-third-blog.blogspot.nl/

    ReplyDelete
  3. Haha, voor een plek waar weinig 'leuke' dingen zitten heb je er heel wat opgenoemd hoor! Hier hebben wij de helft nog niet van. Ondanks dat het niet zo'n bijzondere winkels zijn, is het toch prettig dat ze er zitten! Ik krijg honger van je foto's, dus dat maakt me nieuwsgierig naar de eettentjes;).

    ReplyDelete
  4. Het klinkt toch echt als een erg leuke stad! Volgens mij ben ik er nog nooit geweest, en je maakt me nu wel nieuwsgierig!

    ReplyDelete
  5. Ooh leuk, leuk, Ik kom er eigenlijk nooit. Volgende bloggers meet in Almere? ;-)

    ReplyDelete
  6. Leuk om te lezen! Ik zei laatst tegen m'n lief dat ik wel eens naar Almere wil en toen begon hij keihard te lachen. Maar het lijkt me serieus leuk om er eens te kijken en na jouw tips helemaal. Ik ga d'r wel eens met een vriendin heen. Naar de Primark en genoeg leuke restaurantjes zo te lezen!

    ReplyDelete
  7. Ik ben dus echt nog nooooit in Almere geweest. Je noemt wel een aantal leuke zaakjes hoor, die aan het strand klinkt goed, en 'krab aan de haven' ....wie wil met zo'n restaurantnaam daar nou niet eten!? Looove seafood!

    ReplyDelete
  8. Bij Bergerrie kun je lekker lunchen (en dineren)! Prijs is goed te doen en de service is top (iets wat ik maar van weinig restaurants in Almere kan zeggen). Tante Truus is ook altijd leuk. En Pullcionella is inderdaad echt heerlijk Italiaans. Na het stappen moet je echt bij Jeruzalem zijn voor de beste shoarma van Almere.

    ReplyDelete
  9. O, nog een vergeten: voor de lekkerste theeƫn moet je echt naar Drewes. Kun je ook lekker hightea houden en prima lunchen.

    ReplyDelete