December 06, 2013

STEDENTRIP MET KERST

Kerstverlichting en warme chocolademelk of Gluwein. December is de maand bij uitstek voor een stedentrip. Ik ben dol op zon en warm weer, maar liefst niet in een stad. Vorig jaar ben ik in december op stedentrip geweest; naar Keulen en naar Newcastle. 

NEWCASTLE
Newcastle is de stad om uitgebreid te shoppen. Dit kun je goed doen in het overdekte Metrocentre waar je winkels zoals Hollister, New Look & Primark. maar ook zijn er natuurlijk kerstmarkten met vooral veel lekker eten. Engeland is wel heel koud waardoor je zeker een warm chocolademelk nodig! Ook lekker is een echte Engels afternoon tea. Met een bootcruise maak je er ene leuke drie daagse trip van.

MAASTRICHT
Een tripje in eigen land met het gevoel in het buitenland te zijn. In het Bourgondische Maastricht is de sfeer altijd goed. De lekkerste vlaaien en Limburgse wijnen of biertjes. De terrasjes zitten altijd vol, zelfs in de winter. Uiteraard kun je hier ook goed shoppen en uit eten.


KEULEN
Duitsland is wat mij betreft koploper wat betreft de leukste kerstmarkten. Net over de grens en toch vind je hier hele andere manier dan bij ons zoals de authentieke Duitse koekjes en de welbekende braadworsten. In Keulen zijn veel straatmuziekanten en artiesten. Voor kerstspullen ben je hier aan het juiste adres! 

ANTWERPEN
Bij onze zuiderburen vind je naast kerstmarkten en terrasjes ook de mooiste schaatsenbanen. Vooral 's avonds is de stad prachtig verlicht. Vergeet in Antwerpen niet de Belgische wafels te proeven!

7 comments:

 1. Ziet er goed uit prachtige foto's!
  Ik ben gek op Antwerpen heeft een heerlijk sfeertje!

  liefs,x

  ReplyDelete
 2. Duitsland is echt leuk met kerst... vind het daar altijd zo gezellig met die kerstmarkten. x

  ReplyDelete
 3. Leuk je stukje over Newcastle, ben ik ook geweest;)!

  ReplyDelete
 4. Heerlijk om rond kerst een stad te bezoeken. Die sfeer is altijd zo fijn :)

  ReplyDelete
 5. New Castle lijkt me heel mooi, die foto van je bij zonsondergang, pwetty!

  ReplyDelete
 6. Newcastle is een heel fijne stad, wij waren er afgelopen november. Tof met de kerstversiering in de straten en er was ook een kerstmarkt met allerlei eten. Naar Keulen ben ik erg benieuwd geworden, ik hoor er steeds meer goede verhalen over. Een Maastricht is altijd leuk. Lang niet geweest, dus dat wordt ook wel weer eens tijd ;-)

  ReplyDelete
 7. Een lijstje waarvan ik nog veel te zien heb.. maar dat is niet erg, ik reis graag. Nu nog ff sparen;) Die 2e foto: prachtig!

  ReplyDelete