March 15, 2014

FOODIE IN AMSTERDAM

Meer en meer begin ik Amsterdam steeds meer te leren kennen en zeker op het gebied van de leuke restaurantjes en lunchtentjes. Er is uiteraard nog zoooveel dat ik nog niet ken. Ik vond het nu tijd om mijn huidige favoriete plekjes te delen.

Jamies Fifteen
Voordat ik hier heen ging had ik al het vermoeden dat dit een favoriet zou worden. Ik houd van Jamies stijl en het eten stelde zeker niet teleur. De sfeer is industrealistisch, het koken en de bediening wordt gedaan door jongeren die het wat lastiger hebben gehad. Fifteen biedtze hier dan ook een opleiding net zoals Jamie Oliver zelf ook doet zodat ze een beter toekomst krijgen. Op de menukaart staan origineleel, veelal Italiaanse gerechten voor een gemiddelde prijs. Ook voor lunch.

www.fifteen.nl
Jollemanhof 9 
Amsterdam

Sla Amsterdam
Onder vele foodies en Amsterdammers vast al bekend want momenteel is SLA heel populair. Hier eet je gezonde, grote, (zelf)samengestelde salades. Ook om mee te nemen! Het interieur oogt licht, groen en is wat industrialstisch ingericht maar wel heel gezellig. Het is hier altijd druk!

www.ilovesla.com
Ceintuurbaan 149
&
Westerstraat 34
Yoghurt Barn
Voor als je even geen zin hebt in brood of een salade en toch (heel) lekker wil lunchen ga je naar de Yoghurt Barn. Verse yoghurt, hangop en zelfs sojayoghurt. Stel je eigen yoghurt samen met de lekkerste fruitsoorten, zaden of met brownie. Ook drink je hier de lekkerste thee! De high tea is ook een aanrader. Ook te vinden in Utrecht.

www.yoghrtbarn.nl
Eerste van der Helststraat 80
Amsterdam

Nomads
Iets heel anders dan Hollandse boerenyoghurt. Voor een sfeervol avondje uit of een Arabische high tea ben je hier aan het goede adres. Dineer onder andere met falafel, humus, mezzes en drink een cocktail of thee. Wanneer je hier eet is de kans groot dat je je schoenen uit doet, lounged op de bank of op de grond, en dat er danseressen langskomen. Ook te vinden in Istanbul!

www.nomads.nl 
Rozengracht 133
Amsterdam
Vinnies Deli
Een brownie met salted caramel, verse grapefruitsap, een quinoa salade met granaatappel of speltbrood met geitenkaas en vijgen. Zomer een kleine ingreep van de verrassende en verfijnde gerechtjes die je hier kunt bestellen. Ideaal voor ontbijt, tussendoor of lunch. Helemaal 'healthy & organic'. 

www.vinniesdeli.nl
Haarlemmerstraat 46
Amsterdam

De Ysbreker
Heerlijke plek voor lunch, dinner en alles er tussenin of erna. Meer dan steak tartare, kreeft, chocoladecroissants en wentelteefjes hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Een plek met ook een heerlijk terras. Zeker een aanrader voor wie van vis houdt maar er is ook genoeg keus voor een vegetarisch of menu. 

www.deysbreeker.nl
Weesperzijde 23
Amsterdam
L' Invite
Minder vet, minder zout en minder zout. Te mooi om waar te zijn? Nee, hier vind je echt hele fijne, luxe gerechten. Biologisch klaar gemaakt en in Franse stijl. Je zit hier erg sfeervol door het witte interieur en ook de bediening is goed.

www.linviterestaurant.nl
Bloemengracht 47
Amsterdam
Ron Gastrobar
Relaxt en betaalbaar lunchen of dineren bij een restaurant met een Michelin ster. Bij Ron Blaauw kan het! Een simpele omelet wordt omgetoverd tot een ware smaakbeleving en ook van een cheesecake wordt een kunstwerkje gemaakt. 

www.rongastrobar.nl
Sophielaan 55
Amsterdam
Bar Moustache
Een leuke bar waar je je de hele dag kunt vermaken zonder te verhongeren. Ontbijt met een groene smoothie en huisgemaakte granola met yoghurt, lunch met een timbaaltje van pompoen, zoete aardappel, gorgonzola en sinaasappel. Dineer met tortellini, lamsvlees en sluit af met citroenmaanzaad cake. 

www.barmustache.nl 
Utrechtsestraat 141
Amsterdam

Waar ik graag nog heen wil? Boca's lijkt me erg leuk, net als de Wasserette en The Seafoodbar

7 comments:

 1. Fijne lijst! Paar plekjes die ik nog niet ken; gauw weer naar Amsterdam :)

  ReplyDelete
 2. Dat Jamies Fifteen is echt een goed initiatief!
  Liefs, Apollonia

  ReplyDelete
 3. Wat een heerlijke adresjes! Dat nomads ziet er goed uit :)

  ReplyDelete
 4. heei, een hele tijd geleden ik denk zeker een jaar geleden ontdekte ik je blog en vroeg ik of ik foto's op mijn tumblr mocht zetten (http://lovely-thiings.tumblr.com/)
  je vond dat toen goed. zou je het nog steeds goed vinden? ik heb 1 foto van je gepost met doorklik link natuurlijk, wil je het niet haal ik hem er weer af ;)
  ik vind je foto's nog steeds prachtig en je blog erg leuk!

  groetjes Laura

  ReplyDelete
 5. Wat een fijn lijstje! Wij hebben veel dezelfde smaak, maar dat hadden we al geconstateerd;) Ik ben vooral erg benieuwd naar Nomads, nog nooit geweest. Ga ik onthouden voor een volgend bezoekje aan Amsterdam!

  ReplyDelete