Van Jamie's Italië naar de Thaise keuken. De meeste kennen de Thaise curry pasta uit een pakje wel, wat dingen bakken, currypasta, kokosmelk erbij, rijst koken en klaar. Wat net zo makkelijk en veel lekkerder is, is zelf de curry pasta maken. Eigenlijk gebruik ik nu nooit meer een pakje. Je kunt er zelf eindeloos mee variëren! Dit recept is het basisrecept voor een milde curry.
Benodigdheden
Voor de curry pasta voor twee personen
Een blender of vijzel
Een rode peper
Verse koriander
Verse munt
Limoen
Vissaus (1 eetlepel)
Gember (2 cm)
Knoflook (2 teentjes)
Citroengras
Zonnebloemolie
Voor de rest van dit gerecht
Basmatirijst
Pompoen
Tuinerwten
Kokosmelk of creme
Bereiding
Begin met het opzetten van de rijst. Alle ingrediënten voor de curry pasta moet je zo fijn mogelijk malen. Dit kan met een vijzel en dit hoort eigenlijk ook maar een sterke blender is net even wat makkelijker. Naar smaak kun je ervoor kiezen de zaadjes van de rode peper erbij te houden of te verwijderen. Bij dit gerecht heb ik ze verwijderd. De vissaus en de olie voeg je op 'gevoel' toe totdat je echt een pasta structuur hebt.
Vervolgens doe je de pompoen en tuinerwten in de lage pan (kip, garnalen, sperziebonen zijn ook lekker! Je kunt hier eindeloos mee variëren, ik koos deze keer voor een vegetarische curry). Wanneer deze net gaar beginnen te worden doe je de currypasta en de kokosmelk in de pan zodat het lekker kan stoven. Na ongeveer tien minuten haal ik alles van het vuur en kan het worden opgediend. Strooi als laatst nog wat koriander over het gerecht en besprenkel met limoen.
Eetsmakelijk!
Benodigdheden
Voor de curry pasta voor twee personen
Een blender of vijzel
Een rode peper
Verse koriander
Verse munt
Limoen
Vissaus (1 eetlepel)
Gember (2 cm)
Knoflook (2 teentjes)
Citroengras
Zonnebloemolie
Voor de rest van dit gerecht
Basmatirijst
Pompoen
Tuinerwten
Kokosmelk of creme
Bereiding
Begin met het opzetten van de rijst. Alle ingrediënten voor de curry pasta moet je zo fijn mogelijk malen. Dit kan met een vijzel en dit hoort eigenlijk ook maar een sterke blender is net even wat makkelijker. Naar smaak kun je ervoor kiezen de zaadjes van de rode peper erbij te houden of te verwijderen. Bij dit gerecht heb ik ze verwijderd. De vissaus en de olie voeg je op 'gevoel' toe totdat je echt een pasta structuur hebt.
Vervolgens doe je de pompoen en tuinerwten in de lage pan (kip, garnalen, sperziebonen zijn ook lekker! Je kunt hier eindeloos mee variëren, ik koos deze keer voor een vegetarische curry). Wanneer deze net gaar beginnen te worden doe je de currypasta en de kokosmelk in de pan zodat het lekker kan stoven. Na ongeveer tien minuten haal ik alles van het vuur en kan het worden opgediend. Strooi als laatst nog wat koriander over het gerecht en besprenkel met limoen.
Eetsmakelijk!
Gezond, en vast heel erg lekker!
ReplyDeleteLeuk om zelf te maken idd, maar groene curry maak je eigenlijk met (heel veel) groene pepertjes! En doordat je dan de curry eerst even bakt wordt het al een stuk milder van smaak :) Maar dat is heel veel werk, dus vandaar dat ik altijd een potje neem haha.
ReplyDeletehttp://www.anotherfashionlover.nl
Oh, dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben dol op curry. :)
ReplyDeleteHet klinkt heerlijk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit curry heb gegeten!!
ReplyDeleteOehh dit is zon lekker gerecht. En mooie foto's heb je gemaakt! Jaloers!
ReplyDeletethis curry looks delicious! thanks for sharing the recipe :)
ReplyDeleteyummie, ziet er lekker uit xoxo
ReplyDeleteYum ziet er heerlijk uit!
ReplyDeleteOeh ziet er heerlijk uit! Ik maak eigenlijk nooit zelf curry; altijd uit een pakje. Shame on me ;)
ReplyDeleteziet er heerlijkkk uit! hou hier wel van. x
ReplyDeleteZiet er heerlijk uit! Ik houd echt van curry en heb net een vijzel dus ga het ook weer eens zelf maken :)
ReplyDelete