Liefde voor Italian food! Gisteravond maakte ik samen met een vriendinnen een simpele maar lekkere paddenstoelen risotto, bruschetta's en gegrilde courgettes met pijnboompitjes. Mjam! Dit is hoe je de gerechten klaar maakt:
Paddenstoelenrisotto Benodigdheden
Risottorijst
Paddenstoelen naar keuze
Sjalotje
Knoflook
Tijm
Olijfolie
Witte wijn
Roomboter
Parmezaanse kaas
Bouillon
Peper, zout
Bereiding
Snijd de paddenstoelen, het sjalotje en de knoflook klein. Fruit de laatste twee aan in olijfolie in een grote lage pan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort mee. Vervolgens voeg je de rijst toe. Zorg dat de rijst glimt er dus overal olijfolie doorheen zit. Daarna voeg je een grote scheut witte wijn toe. Daarna telkens een soeplepel bouillon. Wanneer de rijst het vocht het opgenomen voeg je opnieuw water toe totdat en rijst lekker zacht is. Doe er dan een klontje boter bij, de parmezaanse kaan en de tijm. Afmaken met peper en zout.
Bruschetta's benodigdheden
Ciabata voor in de oven
Extra virgine olijfolie
Tomaat
Basilicum
Knoflook
Peper, zout
Bereiding
Snijd de ciabata in 'repen', besprenkel met olijf olie en zet deze ongeveer 10 minuten in de oven op lage temperatuur. Ondertussen snijd je tomaat in kleine blokjes. Met de verse basilicum, de olijfolie, het peper en zout maak je hier een smaakvol mengsel van. Als de broodjes krokant zijn 'smeer' je deze in met een teentje knoflook. Als laatst leg je het tomatenmengsel erboven op!
Gegrilde courgette benodigdheden
Courgette
Olijfolie
Citroensap
Pijnboompitjes geroosterd
Peper, zout
Bereiding
Met een kaasschaaf maak je lange dunnen slierten van de courgette. Deze besprenkel je met olijfolie en de citroensap. Dit laat je intrekken. Daarna grillen en afmaken met peper, zout en geroosterde pijnboompitjes.
een perfect dessert zou natuurlijk tiramisu zijn of een frisse scroppino.
Buon appetito!
Paddenstoelenrisotto Benodigdheden
Risottorijst
Paddenstoelen naar keuze
Sjalotje
Knoflook
Tijm
Olijfolie
Witte wijn
Roomboter
Parmezaanse kaas
Bouillon
Peper, zout
Bereiding
Snijd de paddenstoelen, het sjalotje en de knoflook klein. Fruit de laatste twee aan in olijfolie in een grote lage pan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort mee. Vervolgens voeg je de rijst toe. Zorg dat de rijst glimt er dus overal olijfolie doorheen zit. Daarna voeg je een grote scheut witte wijn toe. Daarna telkens een soeplepel bouillon. Wanneer de rijst het vocht het opgenomen voeg je opnieuw water toe totdat en rijst lekker zacht is. Doe er dan een klontje boter bij, de parmezaanse kaan en de tijm. Afmaken met peper en zout.
Bruschetta's benodigdheden
Ciabata voor in de oven
Extra virgine olijfolie
Tomaat
Basilicum
Knoflook
Peper, zout
Bereiding
Snijd de ciabata in 'repen', besprenkel met olijf olie en zet deze ongeveer 10 minuten in de oven op lage temperatuur. Ondertussen snijd je tomaat in kleine blokjes. Met de verse basilicum, de olijfolie, het peper en zout maak je hier een smaakvol mengsel van. Als de broodjes krokant zijn 'smeer' je deze in met een teentje knoflook. Als laatst leg je het tomatenmengsel erboven op!
Gegrilde courgette benodigdheden
Courgette
Olijfolie
Citroensap
Pijnboompitjes geroosterd
Peper, zout
Bereiding
Met een kaasschaaf maak je lange dunnen slierten van de courgette. Deze besprenkel je met olijfolie en de citroensap. Dit laat je intrekken. Daarna grillen en afmaken met peper, zout en geroosterde pijnboompitjes.
een perfect dessert zou natuurlijk tiramisu zijn of een frisse scroppino.
Buon appetito!
Bruschetta's zijn echt zo heerlijk! Binnenkort ga ik ze weer een keertje maken :)
ReplyDeleteDat ziet er heeeerlijk uit! Genieten!
ReplyDeleteHmmm bruschetta!!
ReplyDeleteDit klinkt heerlijk zeg. Gisteren toevallig een soortgelijk iets gemaakt met de courgette. Ik hem ze alleen niet geroosterd.
ReplyDeleteLekker! :)
ReplyDeleteZiet er heerlijk uit!
ReplyDeleteLekker! Italiaans eten is bij mij echt favoriet! :)
ReplyDeleteThis looks delicious! Wauw! Ik kan hier mooi inspiratie mee opdoen! Want gegrilde courgette is erggg gezond.!
ReplyDeleteHeerlijk! Ik houd echt van bruschetta en gegrilde courgette :D.
ReplyDeleteVrijdag vertrek ik voor een weekje naar Italiƫ dus dan mag ik weer van de heerlijke Italiaanse kijken gaan genieten!
Lekker menu'tje! De courgette is leuk om keer te proberen, de andere maak ik wel vaker. Ohja lekker nu heb ik zin in een scroppino!
ReplyDeleteWauw, dit ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker eens maken, heer-lijk!
ReplyDeleteIk begrijp de liefde! Same here, Italiaanse keuken <3 Gerechten zien er super uit!
ReplyDeleteDit ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto's weer.
ReplyDeleteDelicious!!
ReplyDelete