Een makkelijk vooraf te bereiden maar bijzonder dessert is een trifle. Een trifle is eigenlijk niet meer dan een 'taart' met laagjes van meestal cake of koek met fruit en room. Je kunt zelf helemaal bepalen welke ingredienten je lekker vind en de producten vanuit het seizoen gebruiken. Ik maakte deze trifle met perzik, mango en vanille.
Benodigdheden
Grote glazen schaal
Anderhalve Roombotercake
Vanillevla
Twee bakjes creme fresh
Een bakje Mascarpone
Zoette witte wijn
Perziken
Mango
Amandelschaaf
Verse muntblaadjes
Bereiding
Begin met het in plakken snijden van de cake. Als je fruit uit blik gebruikt laat deze dan eerst uitlekken maar vang het vocht op. Snijd het fruit in grove plakken. Klopt de vanillevla samen met de creme fresh en de mascarpone tot een romig mengsel. Daarna kun je beginnen met de laagjes. Begin met de cake en zorg dat je deze goed aandrukt. Besprenkel de cake een klein beetje met de wijn en eventueel het siroop van het fruit. Daarna volgt een laagje fruit en daarna het roommengel met vanille. Herhaal dit totdat de kom vol is en maak af met fruit. Laat dit minstens drie uur in de koelkast staan maar aan dag van te voren klaar maken is nog beter. Voor dat je het gaat serveren maak je het dessert af met amandel en munt. Ik maakte in elk geval genoeg voor 15 personen, heb je een minder uitgebreid diner, gebruik dan minstens de helft!
Benodigdheden
Grote glazen schaal
Anderhalve Roombotercake
Vanillevla
Twee bakjes creme fresh
Een bakje Mascarpone
Zoette witte wijn
Perziken
Mango
Amandelschaaf
Verse muntblaadjes
Bereiding
Begin met het in plakken snijden van de cake. Als je fruit uit blik gebruikt laat deze dan eerst uitlekken maar vang het vocht op. Snijd het fruit in grove plakken. Klopt de vanillevla samen met de creme fresh en de mascarpone tot een romig mengsel. Daarna kun je beginnen met de laagjes. Begin met de cake en zorg dat je deze goed aandrukt. Besprenkel de cake een klein beetje met de wijn en eventueel het siroop van het fruit. Daarna volgt een laagje fruit en daarna het roommengel met vanille. Herhaal dit totdat de kom vol is en maak af met fruit. Laat dit minstens drie uur in de koelkast staan maar aan dag van te voren klaar maken is nog beter. Voor dat je het gaat serveren maak je het dessert af met amandel en munt. Ik maakte in elk geval genoeg voor 15 personen, heb je een minder uitgebreid diner, gebruik dan minstens de helft!
Heerlijk! Ook lekker fris als je hebt gegourmet :)
ReplyDeleteLekker! Lijkt me een goede afsluiter van een diner.
ReplyDelete